Informatie over ons hout

 

Wat is Douglas hout

Voor onze tuinmeubels gebruiken we Douglas hout.

Douglas hout behoort tot de meest duurzame naaldhoutsoorten. Na verloop van tijd zal het hout uitharden, dit komt mede door het hars wat in het hout zit. 

Douglas zit in Duurzaamheidsklasse 3, dat wil zeggen; matig tot duurzaam. De levensduur in de buitenlucht is 10-15 jaar. 

Dat lijkt kort, maar hierbij wordt er uit gegaan van het 'slechtste scenario'. Wordt het hout niet constant bloot gesteld aan het weer(denk aan regen, zon) of kan het water makkelijk van het hout aflopen, dan gaat het vele jaren langer mee. 

Om de levensduur van het Douglas hout extra te verlengen is het goed om het te behandelen met Remmers HK Lazuur Douglas.

Naarmate van tijd zal het hout vergrijzen. Wilt u graag de rood/oranje kleur behouden? Gebruik dan om de paar jaar Remmers HK-Lazuur Douglas.

We gebruiken zoals gezegd voornamelijk Douglas hout, het kan voorkomen dat we werken met Lariks hout. Dat wordt veel in de mix gebruikt. De duurzaamheid en uitstraling ligt enorm dicht bij elkaar. 

 

Waar komt ons hout vandaan?

Ons hout komt voornamelijk uit de regio. 

 

Werking van hout

Ons hout wordt geschaafd en netjes afgewerkt.

Een balk kan altijd nog nawerken, bijvoorbeeld door oppervlakte barsten of haarscheuren. Dat hoort bij het hout en dat maakt het ook robuust.

Hout werkt. Dat staat vast. Als het meeste vocht uit het hout is, kan het nog werken. In de zomer is de luchtvochtigheid hoger en neemt hout vocht op en zet het wat uit. In de winter is de luchtvochtigheid lager en zal het hout wat krimpen.

Om uw tafel zo lang mogelijk mooi te houden, is het goed om de tafel in de winter in een schuur of overkapping te plaatsen.